Scholieren

| Sijvert de Boer Verzekeringen

Als scholier heb je zelf nog niet veel te maken met financiële zaken. Toch heb je al te maken met risico’s die je loopt. Iedere dag op de fiets of scooter naar school. Vooral als je jouw vervoermiddel met veel geploeter bij elkaar heb gespaard loop je het risico dat het gestolen wordt, of erger nog, dat je er een ongeluk mee krijgt.

Fietsverzekering

Voor de fiets bestaan er prima verzekeringen die je schade vergoeden bij diefstal of beschadiging.

Bromfietsverzekering

Als je een scooter of brommer hebt ben je verplicht een WA verzekering hiervoor af te sluiten. Deze verzekering vergoed de schade van de tegenpartij op het moment dat je zelf aansprakelijk bent. De schade aan de eigen brommer kan je verzekeren door de dekking uit te breiden met een Casco verzekering. Bij een ongeval krijg je dan in ieder geval een deel van je eigen schade vergoed.

Ongevallenverzekering

Als je ten gevolge van een ongeval blijvend letsel oploopt of komt te overlijden krijg jij of je nabestaanden te maken met hoge kosten. Bij blijvende invaliditeit moeten er bijvoorbeeld aanpassingen komen om je studie te kunnen afmaken. Deze kosten zijn te verzekeren door een ongevallenverzekering af te sluiten. Vaak heeft de familie al een gezinsongevallenverzekering. Regelmatig komt het voor dat dit niet het geval is en dan is het wel een optie om hier naar te kijken.

Spaarrekening

Als je al wat geld verdient of je bent aan het sparen voor een grote aanschaf is het verstandig naar een goede spaarrekening te zoeken. De eerste de beste spaarrekening is niet altijd de beste keuze. Door goed te kijken wat je voor bedoeling hebt met je spaargeld kunnen wij je helpen bij het zoeken naar een prima spaarrekening met een heel goede rentevergoeding.

Ontwerp en realisatie Pollmedia Hardenberg