Fietsverzekering

| Sijvert de Boer Verzekeringen

De fietsverzekering is standaard inclusief een verhaalsbijstandverzekering. Als verzekerde door een ongeval met de fiets schade heeft opgelopen zal een erkend schaderegelingsbureau trachten de door verzekerde geleden schade te verhalen.

Diefstal

Dekking voor diefstal van uw fiets gedurende drie jaar. Ook tweedehands fietsen tot en met 3 jaar oud kunnen voor maximaal drie jaar worden verzekerd. Er is geen eigen risico. Verzekering van de ATB is alleen op basis van de dekking diefstal en beschadiging toegestaan. Als de fiets gestolen wordt, moeten zowel de gewone als de reservesleutel worden ingeleverd.

Diefstal en beschadiging

Dekking voor diefstal en beschadiging van uw fiets. De verzekeringsperiode is drie jaar. Ook tweedehands fietsen tot en met 3 jaar oud kunnen voor maximaal drie jaar worden verzekerd. Er geldt geen eigen risico bij diefstal, bij beschadiging is het eigen risico € 34. Voor ATB’s geldt een hogere premie en een eigen risico van 20% van het verzekerde bedrag. Als de fiets gestolen wordt, moeten zowel de gewone als de reservesleutel worden ingeleverd.

Voor een gewone fiets geldt een extra voordelig tarief als de fiets is voorzien van een Anti-diefstal chip of van een AXA Defender RL slot. Fietsen die gebruikt worden voor koeriersdiensten of wedstrijden kunnen niet geaccepteerd worden. Ook race- en crossfietsen zijn uitgesloten van dekking.

LET OP: In de steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag geldt een eigen risico van 25%. Indien de fiets in een van deze steden gestald wordt, dient de fiets voorzien te zijn van een extra kabel-, ketting-, of beugelslot en gebruiken op de wijze waarop het is ontworpen.

Bereken premie fietsverzekering:
Fietsverzekering aflopend
Fietsverzekering doorlopend